Als coach voor volwassenen, kan je bij mij terecht wanneer je verwikkeld zit in een zoektocht naar een goede balans tussen je zorgende rol/job en je eigen (mentale) gezondheid en welzijn. Je vervult je rol als mama, papa of mantelzorger met plezier. Of je doet je zorgende job met hart en ziel. Dat is je grote sterkte, maar tegelijk ook je grootste zwakte. En daarin sta je zeker niet alleen.

Concrete oplossingen

Ik heb als thuisverpleegkundige ervaren hoe mensen kunnen lijden onder de zorg voor anderen. Als coach zoek ik daarom samen met jou naar concrete oplossingen: ik leer je hoe je jezelf vol gedrevenheid kunt geven, zonder dat het energie vreet en je jezelf op de tweede plaats zet. Mijn doel? Jou opnieuw evenwicht laten vinden.

Uit ervaring weet ik dat de natuur veel rust brengt. Daarom bied ik naast de gangbare individuele coaching ook paardencoaching en wandelcoaching aan. Zo krijg je de mogelijkheid om dieper te graven naar wat je belangrijk vindt. Want de natuur geeft jou de kracht die nodig is om stil te staan bij je gevoelens.

Personal coaching

Lig jij ’s nachts wakker van je job of de zorgen van de mensen die je verzorgt? Sta je mentaal niet meer zo sterk als vroeger? Ben je aan het lijden, in plaats van je leven te leiden, door de zorgen die je draagt? Dan wil ik jou heel graag helpen als coach voor volwassenen. In mijn coachingsessies streven we naar persoonlijke ontwikkeling. Ik leer je weer ‘voelen’ en doe je stilstaan bij je gevoelens.

Het GROW-model is de methode die ik daarbij gebruik. In vier overzichtelijke stappen krijg je heldere inzichten, zodat je zelf tot oplossingen komt en beter voor jezelf leert zorgen.

Zelf maak ik die stappen concreter via de metafoor van een reis:

  • Waar ga je naartoe? (‘goal’ of doel)
  • Waar ben je nu? (‘reality’ of werkelijkheid)
  • Wat zijn de verschillende routes naar je bestemming? (‘options’ of mogelijkheden)
  • Welke route kies je? (‘will’ of keuze)

Paardencoaching of equicoaching

Als coach en paardenliefhebber geloof ik er sterk in dat contact met paarden heel wat inzichten kan brengen. Goed om te weten: tijdens een paardencoaching vraag ik je niet om op het paard te zitten, wel om er contact mee te maken. Je zult versteld staan van het effect.

Een paard kan jou ‘lezen’. Ze zijn bijzonder sensitief. Zij reageren op je ademhaling, je hartslag, je spierspanning. Door samen met het paard op pad te gaan, ontdek je waaraan jij op dat moment wilt werken. Helemaal in je eigen tempo.

Mijn rol als paardencoach of equicoach bestaat erin om de vertaalslag te maken. Ik begeleid jou en het paard en vertel je hoe het paard reageert en waarom. Dat leidt tot reflectie bij jezelf en brengt inzichten.

Wandelcoaching

Voor heel wat mensen geeft een wandeling in de natuur extra zuurstof. Niet alleen letterlijk. Buiten zijn verfrist je lichaam en je geest. Via wandelcoaching maak ik gebruik van die heilzame en rustgevende werking van de natuur.

Buiten kun je beter ademen. De buitenlucht helpt je om op een natuurlijke manier te ontspannen. Samen wandelen en praten we. Het onderwerp van de coaching hebben we op voorhand bepaald. Al wandelend zie je voortdurend nieuwe horizonten en mogelijkheden. Dat stimuleert je om anders te denken en tot verfrissende inzichten te komen.

 

Workshop voor het maken van een visionboard en moodboard

 

Zit je met veel vragen over je leven? Heb je nog geen duidelijke visie op je toekomst? Wil je meer rust krijgen in je hoofd? Dan kan een visionboard en moodboard maken jou daarbij helpen. Bij Vanessa Bosmans Coaching focus ik niet louter op coaching, maar zorg ik ook voor een laagdrempelige workshop waarin je vision- en moodboards kan leren maken.

Wil je meer informatie over mijn rol als coach? Wens je meer uitleg over de mogelijkheid tot coach voor kinderen? Aarzel dan niet en neem contact op.